luni, 24 mai 2010

Tzatziki

Foarte racoritoare aceasta reteta, numai buna acum in prag de vara
Tzatziki poate fi servit ca garnitura la unele feluri de mancare cum ar fi un peste la gratar sau cartof copt sau poate chiar langa niste legume crude (bastonase de morcov) daca suntem la dieta, asta tot pentru ca vine vara
Luam un castravete mare, il curatam de coaja si il tocam fin.
Il punem la scurs pentru ca are foarte multa apa si pune si un praf de sare peste el

Dupa o jumatate de ora castravetele e scurs asa ca il punem intr-un castron, adaugam 250 de ml de iaurt (ar fi bine sa fie un iaurt mai gros, eu am luat chiar o crema de iaurt) mai punem si 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, un catel de ustoroi zdrobit si putin marar.
Amestecam bine si potrivim de sare si piper dupa gust
E gata. Il lasam o ora la frigider inainte de a fi servit.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu