duminică, 2 mai 2010

Salata de ton cu maioneza

Atunci cand vrei ceva rapid de gatit, bun la gust si surprinzator poti alege un ton cu maioneza. Pentru asta ai nevoie de:
o conserva de ton (eu am descoperit ca in ulei de floarea soarelui e mai potrivita aici).
o ceapa
mustar
ulei
un galbenus
sare, piper
zeama de lamaie

Pestele il strecori printr-o sita deasa, deasupra unei cani (daca e in ulei de floarea soarelui).
Galbenusul il pui intr-un bol, adaugi mustar si un praf de sare. Te apuci sa adaugi ulei, putin cate putin in timp ce amesteci cu grija. Aici daca vrei sa aiba un gust mai bun, adaugi si uleiul din conserva. Cand ai terminat maioneza, adaugi putina zeama de lamaie in ea, ai grija nu prea multa sa o subtiezi prea tare.
In bolul in care ai facut maioneza, adaugi pestele si ceapa. Eu cu riscul de a plange mai mult o razui, daca iti place ceapa poti sa o pui tocata marunt.
Cam asa arata:

Le amesteci pe toate cu mixerul, condimentezi cu sare si piper si daca ai rabdare le dai putin, 5 minute la frigider, dar atentie nu o lasi mult pentru ca isi schimba culoarea.

Eu o recomand rece pe felii de graham.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu