duminică, 2 mai 2010

Sarmalute in foi de vita

Foi de vitza pentru infasurat

Umplutura:
500 g carne tocata
o cescuta de orez
o ceapa
cimbru
sare si piper

Fiertura:
o ceapa
un ardei gras
putin ulei cat sa calesti confortabil ceapa si ardeiul
o cutie de rosii in bulion
sare si piper

Se amesteca bine: carnea, ceapa tocata, orezul, cimbrul. Se adauga sare si piper dupa gust.
Oparesti putin foile de vitza astfel incat sa-ti fie mai usor la rulat. Cand s-au racit rulezi foile de vitza cu umplutura de mai sus si le asezi in straturi peste o frunza doua lasata intreaga si pusa pe fundul oalei. Daca te pricepi la rulat trebuie sa arate cam asa:

Pentru fiertura calesti ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete in ulei. Adaugi rosiile cu tot cu bulion si daca trebuie (depinde de vasul in care ai asezat sarmalutzele) adaugi putina apa si le lasi sa dea un clocot. Cam asa:

Se toarna fiertura cat sa acopere sarmale, cam un deget si apoi dai oala la cuptor aproximativ doua ore la foc mic sau daca oala e de inox si are un capac bun, la foc mic (foarte mic) le pui la fiert pe ochiul cel mai mic de la aragaz cam o ora.

Acum ca ai terminat, fierbinti le servesti cu un iaurt (crema de iaurt) rece scos din frigider deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu