duminică, 23 mai 2010

Trufe de ciocolata


Un desert in stilul bucatariei franceze, simplu de facut, putine ingrediente si gust desavarsit
Avem nevoie doar de:
250 g ciocolata amara
160 ml smantan dulce
80 g cacao
35 g unt
2 linguri de apa.
Totul se face la Bain-marie asa ca luam o cratita cu apa si o punem pe foc. In cratita care va veni deasupra punem cele doua linguri de apa si toata ciocolata rupta bucatele.

Amestecam cu un tel pentru a ajuta ciocolata sa se topeasca mai repede. Acest pas ar trebui sa dureze in jur de 8 minute.
Cand s-a topit ciocolata adaugam smantana, mai amestecam putin pana devine o crema fina si apoi o lasam sa se raceasca.
dupa ce s-a odihnit punem din nou cratita la Bain-marie adaugam untul si amestecam pana ce acesta se topeste in intregime
Lasam din nou la racit, punem totul intr-un castron si bagam la frigider pentru 8 ore (eu am lasat peste noapte)
Punem cacao intr-un castron si din compozitia care s-a racit bine, cu ajutorul unei lingurite facem niste bile pe care le modelam in palme pentru a le incalzi un pic si pe care le tavalim prin cacao.
Trufele noastre sunt acum gata, le putem servi langa o ceasca de cafea buna.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu