luni, 3 mai 2010

Dorada la cuptor cu cartofi, ciuperci si vin de hruba

Reteta si sfaturi
Ingrediente:
2 bucati de dorada
2 cepe mari
3-4 cartofi potriviti
1 borcan 420g de ciuperci champignon intregi
1 cutie de rosioare de pe deal in bulion
50 g masline feliate
maghiran
coriandru
1-2 ligurite de concentrat de legume
2-3 felii de lamaie
sare, piper

Cureti pestele si-l condimentezi. Cartofii ii cureti si daca ai rabdare, pentru aspect cu scula de scos semintele ii tai sferic ca sa semene cu ciupercutele:
Cepele le cureti si le tai rondele fara sa le separi si faci un pat din ele pe care asezi intr-o tava dorada, cam asa:
condimentezi, apoi adaugi cartofii, ciupercile, maslinele, feliile de lamaie si la sfarsit rosiile zdrobite cu tot cu bulionul din cutie. Cam asa arata:
Acoperi tava cu folie de aluminu si o dai la cuptor cam 30 de minute. Scoti tava si adaugi vinul:

si il mai dai la cuptor 15 minute dar verifici sa nu arzi pestele. Se serveste cald cu cartofii si ciupercile din tava si un pahar de vin:

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu