duminică, 23 mai 2010

Peste prajit

Pestele prajit este deosebit de gustos si suculent daca e tavalit in malai. Cum se face?
Alegem pestele preferat, eu am ales crap. Mai intai il curatam bine de solzi, il spalam si il scurgem.

Il portionam, il presaram apoi cu sare si piper si il lasam sa se odihneasca putin si apoi il tavalim repetat in malai pana se imbraca intr-o pijama aurie.
Tigaia fiind pe foc potrivit spre mic si uleiul incins se aseaza bucatile de peste la prajit.

Ulei este bine sa fie mai mult ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile, daca e prea putin se arde pestele si malaiul fumega.
Daca bucatile nu sunt prea groase stau cinci minute pe o parte si la fel si pe cealalta si gata.
Se scoate pestele prajit din tigaie cu spumiera (sa zicem) si se lasa un minut pe hartie absorbanta sa se degreseze.

E minunat, da' ce spun eu, e o nebunie daca se mai serveste alaturi si un mujdei de usturoi si o mamaliguta.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu