sâmbătă, 8 mai 2010

Supa cu galuste

1 pui sau cateva tacamuri de pui
zarzavat (ceapa, morcov, telina, pastarnac)
sare si piper
patrunjel

Se pune carnea la fiert in apa rece impreuna cu zarzavatul.
Dup ce puiul e fiert ne apucam de galuste. Avem nevoie de:
3oua
3 linguri de unt
9 - 12 linguri de gris (dupa cat le vreti de tari)
Se separa galbenusurile, albusurile se bat spuma

galbenusurile se freaca bine cu untul pana ajung crema
se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga si grisul
se lasa crema pufoasa pe care am obtinut-o sa se odihneasca jumatate de ora.
Ne intoarcem la supa, o potrivim de sare si piper.
Luam din aluatul care s-a odihnit deja, cu lingura uda si punem galustele in supa
Dupa ce sunt fierte galustele, mai adaugam doar verdeata si supa este gata.
Pofta Buna!

Un comentariu: