doua bucati (medalion) de pulpa de curcan, aprox. 400g
o casoleta de ciocanele (eu am avut 8 buc.)
Arbitrii:
3 cartofi maricei, sa tina piept jucatorilor(daca's noi e cel mai bine)
o conserva de ciuperci (poti pune, pentru efect champignon intregi)
300-400 ml de vin alb demi-dulce
Staful tehnic:
usturoi verde, responsabil cu prospetimea
cundiment de pui responsabil cu culoarea echipamentului
ulei
coriandru
rozmarin
piper, sare (doar daca nu e suficient de sarat condimentul de pui)
patrunjel verde
In deschidere intra in actiune condimentul si piperul, care ii da curcanului si ciocanelelor o culoare frumoasa. Curcanul, ca-i mai pretentios isi face prima data incalzirea intr-o tigaie sub atenta supraveghere a unei cesti de ulei pana prinde o crusta (nu de alta dar sa nu se confunde echipamentul cu cel al puiului) cam asa:
Cand curcanul e gata, pe patul pregatit din cartofi si ciuperci, intr-o oala romana daca ai(daca nu intr-o tava pe care o acoperi cu folie de aluminiu) se aseaza curcanul pe centru cu pulpele pe margine (asta e asezarea mea tactica, dar nu e obligatorie). Se adauga apa si se da la cuptor unde se desfasoara meciul cam o ora. Apoi se scoate capacul sau folia de aluminiu se adauga usturoiul verde si vinul. Arata cam asa:
Mai sunt necesare 15-20 de minute de prelungiri in cuptor pentru o deliberare corecta...Rezultatul se serveste ornat cu patrunjel proaspat langa un pahar de vin alb.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu