4 pulpe de pui
50 ml ulei
2-3 catei de usturoi
700 ml suc de rosii
rozmarin
coriandru(daca va place aroma)
sare si piper
Mamaliga:
1 litru de apa
300-400 g malai
1 lingurita de sare
1 lingurita de ulei
Pulpele spalate, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, pulpele, se scot din apa, se dezoseaza, se curata de piele si se rup fasii. Apoi, intr-o cratita se toarna uleiul se adauga carnea, sucul de rosii si rozmarinul. Daca va place aroma de coriandru puteti adauga putin, dar atentie pentru ca este foarte aromat. Se zdrobeste usturoiul si se adauga peste amestec si se lasa sa mai dea un clocot.
Se stinge focul si se lasa sa-si traga putin sufletul pana face-ti mamaliga, care se face astfel:
apa sarata si lingurita de ulei se pune la foc. Cand apa fierbe ,se presareaza malaiul ploaie si se amesteca pana se face pasta (eu amestec in prima faza cu telul si in felul acesta scap de cocoloase). Operatiunea arata cam asa:
Pofta buna !
Nu am auzit de pui cu picioare in mamaliga dar cred ca trebuie sa fie o bunatate!
RăspundețiȘtergereAm sa-l incerc si eu.