miercuri, 12 mai 2010

Zabaglione

Zabaglione, este un desert italian făcută cu gălbenuşuri de ouă, zahăr, o bautura dulce (de obicei vin Marsala), şi conţine, uneori, smântână, mascarpone, sau ouăle întregi.

Reteta mea este cam asa:
Ingrediente pentru 4 portii:
500g capsuni;
6 galbenusuri;
5 linguri zahar;
5 linguri vin Marsala.(un vin dulce) (eu nu am avut Marsala si am pus Cotnari)

Preparare:
1. Se aleg doua cratite pentru bain-marie care se asaza una in alta. In cea mai mare se da apa in fiert, la foc puternic. Intre timp, se spala capsunile, se scurg, se indeparteaza coditele si se taie felii. Se aranjeaza in 4 cupe pentru desert si se pun deoparte.

2. In cratita mai mica (inca neaseaza peste cea cu apa care clocoteste) se amesteca galbenusurile cu zahar cu mixerul, cam 4 minute, pana se obtine o compozitie groasa. Se adauga treptat vinul si se amesteca in continuare, pana s-a omogenizat.

3. Se reduce focul si se asaza cratita mica peste cea mare cu apa fierbinte. Se amesteca crema de ou circa 8 minute, pana s-a ingrosat ca o frisca. Se pune crema Zabaione peste capsuni si se serveste imediat.

Pofta Buna!

2 comentarii:

  1. Cred ca a fost delicios.Am sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna foarte bine! In seara asta,voi incerca si eu...

    RăspundețiȘtergere