luni, 26 aprilie 2010

Ciorba de perisoare ca'n Maramures

500 g carne tocata (de porc si vita sa prinda gust bun) le-am amestecat cu 30 g orez si doua oua. Sare si piper dupa gust si am lasat amestecul sa se odihneasca putin.
pentru zeama...

treaba-i simpla: nu trebuie decat 2-3 oase (tot de vita si tot pentru gust), pe care le pui la fiert cu o ceapa, un morcov, un pastarnac, 4-5 litrii de apa. Dupa ce au fiert, strecori zeama, arunci oasele si legumele si-ti ramane o zeama…o vezi in poza de mai jos:
in care adaugi 100g de fasole verde, 100g de mazare, 1/2 morcov ras, 1 ardei gras taiat cuburi (sau daca esti o femie prea moderna si grabita adaugi o punga de legume congelate care contine legumele astea), le lasi sa fiarba, mai adugi 3-4 cartofi potriviti.

Pana fierb cartofii, te joci putin cu amestecul de carne pana realizezi niste guguloaie ca in fotografia de mai jos:
Cand s-au fiert cartofii, adaugi gugoloaiele(viitoarele perisoare) le lasi sa fiarba si toci marunt (sa nu poate alege nimeni din ciorba) o legatura de leustean si una de patrunjel verde si proaspat OBLIGATORIU si MUUULTA smantana ca asa le place Morosenior, (eu m-am orpit cam pe la 500 g ). Peste smantana intr-un bol, torni cu polonicul ciorba fierbinete si amesteci, mai torni si iar amesteci pana o diluezi pe toata si apoi o torni in ciorba. ATENTIE: daca torni smantana rece…faci o mare branza…ca se branzeste smantana in ciorba. Adaugi leusteanul si patrunjelul, stingi focul, pui un capac si o lasi sa-si traga sufletul.


O servesti calda(poate fi acrita cu otet dupa gust) arata cam asa:

Pofta Buna !

Un comentariu: